Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Το πρώτο βραβείο για Έλληνα φωτογράφο σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Υποστηρίζοντας τις τοπικές φωτογραφικές κοινότητες σε 62 χώρες ανά τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony ανακοίνωσαν τους νικητές των Εθνικών Βραβείων για το 2019. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Φίλιππος Αλαφάκης ως αποδέκτης του «Εθνικού Βραβείου» 2019 για την Ελλάδα.

Αναπόσπαστο κομμάτι του υψηλού κύρους και διεθνούς φήμης διαγωνισμού Sony World Photography Awards, το πρόγραμμα των «Εθνικών Βραβείων» αποδεικνύει τη δέσμευση της Sony να υποστηρίξει τα τοπικά φωτογραφικά ταλέντα, αναγνωρίζοντας το έργο των φωτογράφων της χώρας και προάγοντας την προβολή τους παγκοσμίως.

Η φωτογραφία του Φίλιππου Αλαφάκη

Ο Φίλιππος Αλαφάκης επιλέχθηκε ανώνυμα από την κριτική επιτροπή για τη φωτογραφία «Τα χέρια». Το έργο του αυτό καταγράφει το κρίσιμο εκείνο δευτερόλεπτο, που ένας άνθρωπος βουτά από ένα θαλάσσιο τραμπολίνο σε μία κατάμεστη από κόσμο παραλία στη Ρόδο. Το έργο αυτό ήταν επίσης στη λίστα των φιναλίστ στην κατηγορία «Κίνηση» του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» των Sony World Photography Awards.

Ο κ. Αλαφάκης εργάζεται ως βοηθός φαρμακοποιού και ζει στη Ρόδο. Η φωτογραφία είναι γι’ αυτόν ένα χόμπι, ενώ άρχισε να φωτογραφίζει τοπία και φύση πριν από περίπου 5 χρόνια.

Ως νικητής του «Εθνικού Βραβείου» για την Ελλάδα, ο κ. Αλαφάκης πρόκειται να λάβει τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό από τη Sony. Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία θα παρουσιαστεί στην Έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου και θα συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των Βραβείων για το 2019.

Πηγή


Comments are closed.