Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Συγκλονιστικό βίντεο από μαθητές για τα τροχαία ατυχήματα.

O Πατρινός δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις για τις ταινίες μικρούς μήκους που έχει δημιουργήσει με την πολύτιμη  βοήθεια των μαθητών του.

Πριν λίγες μέρες άλλο ένα κοινωνικό μήνυμα ανέβηκε στο κανάλι του κ.Γαλάνη στο Youtube με τους μαθητές της της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας. «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω – Time never comes back» είναι ο τίτλος του με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων σε σχέση με τα τροχαία ατυχήματα.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας δημιουργούν Πολλές φορές απερισκεψίες όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας όπως η ζώνη, το κράνος και τα όρια ταχύτητας καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα. Δυστυχήματα που είτε μπορούν να σε καταστήσουν πολυτραυματία και ανάπηρο είτε μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή αλλά και αυτή των αγαπημένων σου. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω κι αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι καλά πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας. Στη μαθητική ταινία η πρωταγωνίστρια, η Εριάννα, είναι από τους τυχερούς. Στην πραγματική ζωή όμως…

Νικόλαος Γαλάνης

Ο δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης

«Ένα βίντεο για τα τροχαία ατυχήματα πρέπει να είναι σοκαριστικό,αν δεν είναι σοκαριστικό αύριο το έχεις ξεχάσει και θα τρέξεις πάλι πάνω από τα όρια ταχύτητας»  λέει σε συνέντευξη του ο εμπνευστής του κοινωνικού μηνύματος Νικόλαος Γαλάνης

Το βίντεο αυτό έρχεται σε συνέχεια των εξίσου συγκινητικών μαθητικών ταινιών «Πρώτο τρένο» (σχολικός εκφοβισμός), «SOSίβιο» (προσφυγικό), «Όλα αυτά που μας ενώνουν» (Κυπριακό ζήτημα)

Οι μαθητικές παραγωγές έχουν την έγγραφη άδεια των γονέων των παιδιών


Comments are closed.