Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πινγκ πονγκ ο Γ.Σγουρόπουλος

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U21 που διεξήχθη στην Πορτογαλία κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με το… αγαπημένο του 4-3 και κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του (σ.σ. τα δύο προηγούμενα στους Εφήβους).

Ο αγώνας με τον Γερμανό Γκέριτ Ένγκεμαν ήταν συναρπαστικός και παρά το γεγονός ότι ο Σγουρόπουλος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο επικράτησε με 4-3. Στο τελευταίο σετ, πήρε προβάδισμα ασφαλείας με 7-2, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση του Γερμανού με 11-9!

Γιάννης Σγουρόπουλος πρωταθλητής Ευρώπης πινκγκ πονγκ

Το τέλος του αγώνα έφερε μια απροσδόκητη σκηνή μεταξύ των δύο παικτών. Ο Σγουρόπουλος, ως είθισται, πήγε να δώσει το χέρι στον αντίπαλό του στο πλαίσιο του fair play.

Μόνο που έμεινε με το… χέρι στον αέρα και την απορία «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του. Ο Γερμανός αθλητής προσπέρασε επιδεικτικά τον Έλληνα πρωταθλητή, χωρίς να τον συγχαρεί και απομακρύνθηκε επιδεικτικά!

Δείτε το στιγμιότυπο στο 16’00 του βίντεο:

Για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Έλληνας αθλητής κέρδισε και τους τρεις εκπροσώπους της Γερμανίας, μίας χώρας με τεράστια δύναμη και παράδοση στο πινγκ πονγκ. Στον ημιτελικό είχε ξεπεράσει επίσης με 4-3 σετ τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος (7-11, 11-5, 11-6, 11-4, 13-15, 10-12 και 11-9).
Πηγή pagenews.gr


Comments are closed.