Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Όσκαρ 2019:Δάκρυσε ο Γιώργος Λάνθιμος για την Ολίβια Κόλμαν

Η πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου, Ολίβια Κόλμαν, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της ως Βασίλισσα Άννα στην ταινία The Favourite, με τον Έλληνα σκηνοθέτη να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του.

Η αντίδραση του Γιώργου Λάνθιμου

Όταν ανακοινώθηκε ότι η Ο. Κόλμαν ήταν η νικήτρια, ο Γιώργος Λάνθιμος σηκώθηκε από την θέση του και πολύ χαρούμενος, την αγκάλιασε και την φίλησε.

Η ίδια η Κόλμαν, στον ευχαριστήριο λόγο της, αφού παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο, είπε: «Γιώργο, καλύτερέ μου σκηνοθέτη, στην καλύτερη ταινία», ευχαριστώντας τον πρώτο για το βραβείο της. Εκείνη ήταν και η στιγμή που ο Γ. Λάνθιμος δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνηση του με ένα δάκρυ να κυλά στο πρόσωπο του δείχνοντας τη σημασία του βραβείου όχι μόνο για την ηθοποιό που το κέρδισε, αλλά και για τον σκηνοθέτη της.

Όσκαρ 2019

Συνυποψήφιες της στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η Γκλεν Κλόουζ για το «Η Σύζυγος», η Mελίσα ΜακΚάρθι για το «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;», η Γαλίτζα Απαρίθιο για το «Ρόμα» και η Lady Gaga για το «Ενα Αστέρι Γεννιέται».

Υπενθυμίζεται ότι το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου ήταν το μοναδικό Όσκαρ που κέρδισε η ταινία The Favourite, από τα δέκα για τα οποία ήταν υποψήφια.

Πηγή www.tanea.gr


Comments are closed.