Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΛΗΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Ένας Πατρινός, ο 30χρονος Ανδρέας Στρατουδάκης που παρά τα κινητικά του προβλήματα, ασχολείται με το χορό με τεράστια δύναμη ψυχής, θέληση και ταλέντο, συμμετείχε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα χορού με καροτσάκι στην Ολλανδία και εντυπωσίασε κατακτώντας μάλιστα 2 μετάλλια. Ο Ανδρέας Στρατουδάκης που η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε απ’ όταν ήταν μωρό και υπέστη μία εγκεφαλική παράλυση, στην παρθενική του εμφάνιση σε διεθνή διοργάνωση στην πόλη Cuijk της Ολλανδίας, πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό, κατάφερε να κατακτήσει δύο μετάλλια και να ανεβάσει περήφανος την Πάτρα στο βάθρο.

  • Το μότο του είναι «Αν πάψεις να παλεύεις, παύεις και να ζεις».
  • Στήριγμά του είναι  η αδελφή του Σοφία που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και δηλώνει πολύ υπερήφανη για εκείνον.
  • Ο Ανδρέας Στρατουδάκης πριν από τον χορό έκανε άρση βαρών σε πάγκο
  • Ο χορός μπήκε στην ζωή του αρχικά με σκοπό να φτιάξει την ευλυγισία του σώματός του. Μετά την πρώτη επαφή άρχισε να του αρέσει απροσδόκητα πολύ.Καθοριστικής σημασίας βεβαία ήταν και η απαγόρευση του οφθαλμιάτρου ως προς τα βάρη για ιατρικούς λόγους.
  • Ο χορός γι’αυτόν είναι ο καλύτερος τρόπος εξωτερίκευσης συναισθημάτων.
  • Έχει αναφέρει σε συνέντευξη του πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα του στην πόλη του την Πάτρα «Αντιμετωπίζω κλεισμένες ράμπες από μηχανάκια και παρκαρισμένα μη αναπηρικά αυτοκίνητα σε αναπηρικές θέσεις στάθμευσης. Δεν υπάρχει στην πόλη ούτε καν για μια μάνα με μωρό και καρότσι ιδιαίτερη προσβασιμότητα πόσο μάλλον για ένα άτομο ΑμεΑ.»
  • Το μήνυμα που στέλνει σε άλλα άτομα με αναπηρία που έχουν όνειρα για την ζωή τους αλλά δεν τολμούν να ξεκινήσουν να τα κάνουν πράξη είναι να μην φοβούνται να δοκιμάζουν πράγματα. Είναι δεδομένο πως δεν θα τα πετύχουν όλα, αλλά θα έχουν κάνει ένα βήμα ώστε να αφυπνίσουν και τα ίδια τα άτομα την κοινωνία που κατά τα αλλά τους σέβεται μόνο στα χαρτιά.


Comments are closed.