Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Μια εφαρμογή για τους δικηγόρους από Έλληνες δημιουργούς.

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τους δικηγόρους είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν δυο Έλληνες . Την ιδέα της εφαρμογής είχε ο Πάνος Καραχάλιος ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από το project και ο Πάνος Αντύπας ιδιοκτήτης της εταιρείας Custom Software Solutions ο οποίος συνεχίζει αυτή την προσπάθεια.

Στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέρεται «Το Nobilis υπολογίζει, καταχωρεί & υπενθυμίζει αυτόματα στο ημερολόγιο της συσκευής σας όλες τις προθεσμίες που παράγει μια δικάσιμος.» Ζητήσαμε από τον κύριο Πάνο Αντύπα να μας εξηγήσει πώς λειτουργεί.

Συνέντευξη Άρτεμις Καλαμογιώργου

  • Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα; Θυμάστε εκείνη την ημέρα;

Η ιδέα προέκυψε μετά από brainstorming σχετικά με το εύρος μιας εφαρμογής η οποία θα υποστήριζε όλες τις εργασίες ενός δικηγόρου ή ενός δικηγορικού γραφείου. Στην πορεία στοχεύσαμε σε αυτό που θεωρήσαμε ότι είναι το πιο προφανές εργαλείο για έναν δικηγόρο. Δηλαδή στον αυτόματο υπολογισμό και φύλαξη προθεσμιών σε ένα εύχρηστο μέσο το οποίο δεν λείπει ποτέ από έναν δικηγόρο. Διανύουμε τον 21ο αιώνα  άρα το μέσο αυτό δεν μπορεί να είναι το δικηγορικό ημερολόγιο ή ο δικηγορικός χαρτοφύλακας. Πρέπει να είναι κάτι που χωράει πολύ περισσότερη πληροφορία, και ταυτόχρονα μπορεί να τη διαχειριστεί με έξυπνες εφαρμογές. Το κινητό μας.

  • Γιατί εφαρμογή για δικηγόρους;

Θεωρούμε ότι ο η δικηγορική πρακτική έχει περιθώρια εκσυγχρονισμού σε ότι αφορά τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο δικηγόρος για να εξυπηρετήσει την καθημερινή του δραστηριότητα. Αφενός υπάρχουν περιθώρια στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα του δικηγόρου, αφετέρου πέραν κάποιων λογισμικών στα οποία ανατρέχουν όλοι οι δικηγόροι, δεν υπάρχει μεγάλη παρουσία εταιρειών οι οποίες να παρέχουν λύσεις για τον κλάδο. Επιπλέον η περιπλοκότητα του νομικού συστήματος είναι τεχνική πρόκληση για όποιον ασχοληθεί με την υλοποίηση κάποιας σχετιζόμενης εφαρμογής.

  • Με απλά λόγια πώς λειτουργεί αυτή η εφαρμογή;

Η εφαρμογή λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα iPhone και Android και δεν συνδέεται με το Internet, συνεπώς τα δεδομένα που παράγονται από τη χρήση της εφαρμογής μένουν μέσα στη συσκευή κάτι που διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων.  Η λειτουργία της εφαρμογής έχει ως εξής :

α. Ο χρήστης καταχωρίζει σε βήματα που του προτείνει η εφαρμογή, το Δίκαιο και τα άλλα χαρακτηριστικά του τύπου υπόθεσης με την οποία ασχολείται. (πχ Αστικό Δίκαιο>Μονομελές Πρωτοδικείο>Τακτική διαδικασία>Εναγόμενος>Κάτοικος ημεδαπής). Η εφαρμογή αποθηκεύει την υπόθεση στο κινητό τηλέφωνο.

β. Ο χρήστης ορίζει την ημερομηνία δικασίμου και η εφαρμογή υπολογίζει τις σχετιζόμενες με την υπόθεση προθεσμίες τις οποίες αποθηκεύει στο κινητό. Ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης ο χρήστης μπορεί να επανέλθει σε αυτή και να ορίσει κάποια άλλη ημερομηνία (πχ ημερομηνία ένορκης βεβαίωσης) η οποία παράγει προθεσμίες.

γ. Η εφαρμογή παρουσιάζει κατά χρονολογική σειρά όλες τις εκκρεμείς προθεσμίες. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει ημερολόγια εντός και εκτός του κινητού (πχ google calendar) στα οποία θα εμφανιστούν οι ημερομηνίες αυτές. Επιπλέον για να εξασφαλιστεί ότι ο δικηγόρος δεν θα ξεχάσει την προθεσμία, ο μηχανισμός ειδοποιήσεων που είναι ενσωματωμένος στο Nobilis ενημερώνει τον δικηγόρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

  • Στην Ελλάδα έχουμε εξοικειωθεί αρκετά πιστεύετε πλέον να χρησιμοποιούμε τα app για τη δουλειά μας ή εμπιστευόμαστε ακόμα το χαρτί και το μολύβι;

Όλοι – ανεξαρτήτως ηλικίας  – έχουμε ένα κινητό, και οι περισσότεροι είμαστε εξοικειωμένοι με κάποια βασικά apps (πχ ημερολόγια, κοινωνικά δίκτυα). Από εκεί και πέρα : Οι μικρότερες ηλικίες λόγω μεγαλύτερου αναλογικά χρόνου εξοικείωσης με το μέσο και τις ψηφιακές τεχνολογίες εν γένει, και οι επαγγελματίες οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις που βοηθούν την καθημερινότητα τους, αποδέχονται πιο εύκολα εξειδικευμένες εφαρμογές σε σχέση με τους υπόλοιπους.

  • Υπάρχει μια δωρεάν και μια premium έκδοση του app. Είναι αρκετά τα χρήματα για να μπορέσει κάποιος να πει ότι αξίζει να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο;

Με βάση το πλήθος των ενεργών δικηγόρων/εν δυνάμει αγοραστών του app μπορείς να προσδοκάς ένα ικανοποιητικό κέρδος από τη στιγμή που θα αποσβέσεις. Πέραν αυτού στο συνολικό όφελος για την επιχείρηση συνυπολογίζονται : α) η εταιρική προβολή και β) η δικτύωση με τον επαγγελματικό χώρο η οποία μπορεί να χρησιμεύσει σε μελλοντικές προσπάθειες.

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Ετοιμάζουμε για το 1ο εξάμηνο του έτους δυο web εκδοχές του προϊόντος οι οποίες απευθύνονται σε Δικηγορικούς Συλλόγους και στους χρήστες της premium έκδοσης.


Comments are closed.