Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Μαθήτριες έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους στο Άλμα ζωής

Οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης αποφάσισαν να ενισχύσουν το έργο του Πανελλήνιου  Συλλόγου Γυναικών με καρκίνου μαστού « Άλμα Ζωής» και να χαρίσουν λίγη  δύναμη σε γυναίκες  που την έχουν ανάγκη.

Ξάνθη-Άλμα ζωής

Με πρωτοβουλία της φιλολόγου του σχολείου κας Λαδιά Μαργαρίτας  , μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης , αλλά και του 4ου ΓΕΛ  μάκρυναν ,έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους  για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες  που την έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την προσπάθεια οι μαθήτριες είχαν αρωγό την εθελοντική ομάδα κομμωτών Ξάνθης  « Κομμωτές της Καρδιάς  Ξάνθης» , η οποία ανέλαβε  με μεγάλη χαρά και προθυμία  το κόψιμο των μαλλιών.

Ξάνθη-Άλμα ζωής

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν τις μαθήτριες και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Λαδιά και εύχονται η συγκεκριμένη δράση να βρει μιμητές και να  αποτελέσει θεσμό  για το μέλλον.

Ξάνθη-Άλμα ζωής

Τέλος ευχαριστούν  θερμά την εθελοντική ομάδα «Κομμωτές της Καρδιάς Ξάνθης» για την αμέριστη βοήθεια.

Άλμα ζωής

Άλμα Ζωής

Στόχος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι:

η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού, η ενημέρωση όλων των γυναικών στην Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού, η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης

Προδιαγραφές δωρεάς μαλλιών για το «Χάρισε Δύναμη»

Μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά.

-Πιάστε τα μαλλιά σε αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες.

-Χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (πχ βαφή, ισιωτική, περμανάντ).

-Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.

-Με λιγότερο από 5% λευκές τρίχες.

-Γνωρίζουμε πως δεν μπορείτε να μετρήσετε το ποσοστό των λευκών, καλό θα ήταν ωστόσο να μη μας στείλετε μαλλιά γκρίζα ή εντελώς λευκά.

-Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε.

-Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το Άλμα ζωής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους εδώ
Πηγή xanthinea.gr


Comments are closed.