Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Μαθήτρια από το Βόλο απέσπασε το πρώτο βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία διηγήματος από τον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης απέσπασε η μαθήτρια της Β’ Τάξης του 8ου ΓΕΛ Βόλου Ελένη Κουτσοβαγγέλη.

Η μαθήτρια συμμετείχε στον διαγωνισμό γράφοντας το διήγημα με τον τίτλο «Ναυάγιο» και έχοντας την καθοδήγηση της καθηγήτριας στο μάθημα της λογοτεχνίας κ. Ελένης Νταϊλιάνη.

μαθήτρια της Β’ Τάξης του 8ου ΓΕΛ Βόλου Ελένη Κουτσοβαγγέλη

Το διήγημα αναφέρεται σε μια 30χρονη κοπέλα, την Αγνή, η οποία έρχεται στην Ελλάδα και γνωρίζει έναν νεαρό. Στο πρώτο τους ταξίδι ένας θάνατος αγαπημένου προσώπου της Αγνής σημαδεύει τις όμορφες στιγμές που θα ζούσαν, ένα γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 Απριλίου. Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση της διάκρισης με το συγκεριμένο βραβείο στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, καθώς προστίθεται στις υπόλοιπες σημαντικές δράσεις που υλοποιούνται.

Η διευθύντρια του 8ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αγγελική Γκούρου τόνισε πως «είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που το 8ο ΓΕΛ λαμβάνει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του διηγήματος.

Πριν μερικά χρόνια είχαμε διάκριση στην ποίηση, ενώ τώρα η μαθήτριά μας Ελένη Κουτσοβαγγέλη σημείωσε μια σημαντική επιτυχία στον χώρο του διηγήματος. Το διήγημα της Ελένης βασίζεται στον ρεαλισμό και τον Παπαδιαμάντη».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο e-thessalia.gr


Comments are closed.