Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

iCry2Talk: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ “ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

H πιο συνηθισμένη απορία των νέων γονέων είναι το τι θέλει το μωρό όταν κλαίει.Τρεις φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρήκαν τον τρόπο να καταλαβαίνουν οι γονείς τα μωρά τους με την εφαρμογή icry2talk.

Το κλάμα μετατρέπεται σε γραπτό λόγο ή εικόνα και παρέχονται στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί.

Η Αναστασία Ντράχα, ο Ανδρέας Λουτζίδης και ο Ιάσωνας Χατζηκώστας υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λεοντίου Χατζηλεοντιάδη δημιούργησαν την εφαρμογή icry2talk.
Ο Ιάσων Χατζηκώσταςθα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Κίνα.

«Είναι μία εφαρμογή η οποία μπορεί και μεταφράζει το κλάμα του μωρού και το αντιστοιχεί με διάφορες ανάγκες του. Το κλάμα κρύβει από πίσω του πολύ πληροφορία που το αυτί του γονέα μπορεί να μην μπορεί να αντιληφθεί, αλλά εμείς εφαρμόζοντας κάποιες προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος, εξάγουμε κάποια χαρακτηριστικά από το κλάμα, τα οποία στη συνέχεια περνάμε σε αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης. Αυτοί κάνουν κατηγοριοποίηση και βρίσκουν μοτίβα σε αυτά τα κλάματα και τα χωρίζουν σε κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες που αντιστοιχούν σε αυτά», λέει η Αναστασία Ντράχα μεταξύ άλλων.

Παράλληλα η ομάδα επιδιώκει τη δημιουργία μιας ιδιότυπης τράπεζας, όπου οι καταθέσεις δεν θα είναι σε χρήμα αλλά σε κλάμα …βρεφών. Ουσιαστικά η «τράπεζα» αυτή θα είναι μια βάση δεδομένων με ήχους από το κλάμα μωρών ηλικίας έως ενός έτους. Οι ήχοι θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εφαρμογής που δημιούργησε η ομάδα και με την οποία μεταφράζεται (αποκρυπτογραφείται) το κλάμα σε λόγο, βοηθώντας όσους φροντίζουν τα βρέφη να καταλάβουν γιατί κλαίνε.

Για τους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν αυτή την ομάδα λαμπρών φοιτητών προσφέροντας το κλάμα του μωρού τους, μπορούν να επικοινωνήσουν είτε με e-mail στο icry2talkinfo@gmail.com είτε μέσω facebook στη σελίδα με όνομα icry2talk.
Πηγή gr.euronews.com


Comments are closed.