Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Φοιτητές του ΕΚΠΑ «σάρωσαν» τα βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών

Διέπρεψαν οι φοιτητές του Εθνικού Καποδηστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Μαθηματικό Τμήμα, που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό Seemous 2019.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Devin της Βουλγαρίας από 12 έως 17 Μαρτίου 2019 και οι φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ έλαβαν 2 χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό.

Οι βραβευμένοι φοιτητές είναι οι Προδρομίδης Ιάσων(χρυσό μετάλλιο), Σημαντίρης Γιάννης (χρυσό μετάλλιο) και Αρμενιάκος Σωτήρης (αργυρό μετάλλιο).

Συνοδός της ομάδας ήταν ο πολυβραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς Γιώργος Κοτσόβολης.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07.

Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών. Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, στο κτήριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου.

Τα τελευταία χρόνια στην διδασκαλία των μαθημάτων εμπλέκονται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Το Μαθηματικό τμήμα του ΕΚΠΑ έχει παράδοση σε επιτυχίες σε φοιτητικούς διαγωνισμούς από την αρχή του θεσμού, ενώ από το 2010 και μετά είχαμε συνεχή παρουσία με χρυσά μετάλλια και πρώτες θέσεις .

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά των αρχηγών των ομάδων Σιλουανού Μπραζίτικου,Κωσταντίνου Ψαρομήλιγκου, Μιχάλη Σαράντη, και Γιώργου Κοτσόβολη, οι οποίοι ήταν παλαιότεροι νικητές των διαγωνισμών αυτών. 

Πηγή iefimerida.gr


Comments are closed.