Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Ελληνίδες αλπινίστριες βάζουν «πλώρη» για το Εβερεστ!

Μόλις πενήντα μέρες απομένουν για τη μεγάλη αποστολή δυο Ελληνίδων στο Νεπάλ, όπου θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν τη «στέγη του κόσμου».

Πρόκειται για την υψηλότερη κορυφή, αυτή του Εβερεστ, στην οποία στοχεύουν οι αλπινίστριες Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστιάνα Φλαμπούρη.

Η αποστολή τους θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου, με την ελπίδα να καταφέρουν να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στην κορυφή των 8.848 μέτρων!

«Σε μένα δυστυχώς υπερισχύει σε τέτοιες στιγμές λόγω της δυσκολίας του εγχειρήματος και δεν μπορώ να χαρώ απόλυτα τη στιγμή. Ευτυχώς υπάρχει και η Χριστίνα για να με ισορροπεί» είπε, με χαμόγελο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βανέσα Αρχοντίδου.

Οι δυο αλπινίστριες γνωρίζουν ότι τα εμπόδια θα είναι πολλά. Το μεγαλύτερο «βουνό» ωστόσο που καλούνται να ξεπεράσουν είναι το οικονομικό πρόβλημα.

Οπως εξήγησαν, είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να βρουν τους οικονομικούς πόρους για την αποστολή, όμως δεν ήταν εύκολο.

«Στην Ελλάδα ακόμη και οι Ολυμπιονίκες μας δυσκολεύονται να βρουν στήριξη, πόσο μάλλον εμείς που δεν είμαστε επαγγελματίες αθλήτριες αλλά δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα ασυνήθιστο όνειρο» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Η Βανέσα Αρχοντίδου χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο κίνητρο του ντουέτου την «ευτυχία. Ανεβαίνουμε στα βουνά γιατί αυτό μας κάνει ευτυχισμένες και μας δίνει έμπνευση και λόγο να σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι μας με όρεξη. Ο καθένας πρέπει να ψάξει και να βρει αυτό τον λόγο για τον εαυτό του γιατί μόνο έτσι μπορεί να αισθανθεί πλήρης και να γίνει καλύτερος για τον ίδιο αλλά και για το κοινωνικό σύνολο».

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ  iefimerida.gr


Comments are closed.