Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Έλληνες εθελοντές παρέχουν δωρεάν υπηρεσία καθαρισμού ατομικών ειδών των αστέγων.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, Έλληνες ή πρόσφυγες, που δεν έχουν στέγη να ξαναβρούν την Ιθάκη τους”. Αυτό είναι το μότο της ΙΘΑΚΗΣ, μίας παρέας απόφοιτων του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η ομάδα μετασκεύασε ένα φορτηγάκι σε κινητό πλυντήριο-στεγνωτήριο. Συγκεντρώνει σε αυτό τα ρούχα των αστέγων, τα πλένει επί τόπου και τα παραδίδει καθαρά.

ΙΘΑΚΗ

Σκοπός της δράσης  είναι η κοινωνική επανένταξη των ατόμων από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Από τον Απρίλιο του 2016 προσφέρουν  με αφοσίωση κοινωνικό έργο και εξασφαλίζουνε συνθήκες υγιεινής σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο των δράσεών τους  και παράλληλα με τις υπηρεσίες υγιεινής, δημιουργήσανε θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης για ανθρώπους που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Απασχολώντας τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια (εργασία, συμβουλευτική, καθοδήγηση) μέσω των συνεργατών τους, στοχεύουνε στην εργασιακή και κατ’ επέκταση κοινωνική τους επανένταξη.

ΙΘΑΚΗ

Όπως αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, από την αρχή της λειτουργίας τους έως τώρα, ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετούνε έχει αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς.

 Η Ithaca ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός βασίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές άλλων φορέων για να συνεχίσει να εξυπηρετεί με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες της. Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς βρίσκονται εταιρείες, ιδρύματα και άλλες ΜΚΟ. Χωρίς την πολύτιμη, ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη των φορέων αυτών δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το έργο τους.

ΙΘΑΚΗ

Στην ιστοσελίδα της Ithaca αναρτώνται χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις ημέρες, τις ώρες και τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που επισκέπτεται.

Την ομάδα πλαισιώνουν: οι Φάνης Τσόνας, Θάνος Σπηλιόπουλος, Ανδήλη Ραχούτη, Δήμητρα Κουντουριώτη,Νατάσα Ασημακοπούλου,Μιχάλης Αρφάνης,Λεωνίδας Κούτικας


Comments are closed.