Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Είναι απο την Ικαρία και είναι η πρώτη γυναίκα Εθνοφύλακας

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα Εθνοφύλακας. Τη λένε Δέσποινα Κουτσουναμέντου είναι  ελεύθερη σκοπεύτρια με άριστες επιδόσεις και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στις Πολεμικές Τέχνες.

  • Γεννήθηκε την Ικαρία, είναι αθλήτρια Taekwondo, προπονήτρια Ταϊλανδέζικης πυγμαχίας και του Κορεάτικου συστήματος μάχης Combat Hapkido.
  • Αποφάσισε να ενταχθεί στην εθνοφυλακή όταν ο προπονητής της Μιχαήλ Χριστοδούλου άρχισε σιγά σιγά να την παίρνει μαζί στις διάφορες βολές που γίνονταν στην τοπική μονάδα Εθνοφυλακής από το 2007, τότε διοικητής ήταν ένας μαυροσκούφης που ήταν υπέρμαχος τις ιδέας να εκπαιδεύονται οι γυναίκες στην παραμεθόριο.
  • Δεν θα ξεχάσει την εξαήμερη εκπαίδευση «αντάρτη» στο βουνό μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Πέρα από τη βασική εκπαίδευση σε αντικείμενα τακτικών μάχης περιπόλου, έπρεπε να διανύσουνε μια πορεία 30 χιλιομέτρων σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων με σάκο εκστρατείας που ζύγισε 35 κιλά.
  • Θα ήθελε να είναι μόνιμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά η ζωή τα έφερε έτσι και δεν τα κατάφερε. Αλλά βρέθηκε τρόπος τελικά όπως έχει πεί σε συνέντευξη της και εκπλήρωσε έναν από τους στόχους της, απλώς με άλλο τρόπο και σε άλλη θέση.

Πηγή: samostoday


Comments are closed.