Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Χτίζουν εκκλησία με λεφτά από… ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι πιστοί για να χτίσουν τον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στις εργατικές κατοικίες στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανακυκλώνουν παλιές ηλεκτρικές συσκευές, μαγειρικό λάδι και διάφορα υλικά όπως χαρτί και μέταλλα συγκεντρώνοντας χρήματα για την ανέγερση του ναού.

«Τα έσοδα του Ιερού Ναού είναι από τις προσφορές των πιστών. Από τις συνδρομές βάλαμε ένα τίτλο «Γίνε κτήτορα του Ιερού Ναού». Βάλαμε ένα ποσό 2 ευρώ την εβδομάδα», ανέφερε ο Ιερομόναχος Γαβριήλ Σιδηρόπουλος στην ΕΡΤ.

O Ιερός Ναός θεμελιώθηκε το 2003 και η προσπάθεια για την ανέγερση του με την βοήθεια των πιστών άρχισε το 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 με 4 χρόνια. Πιστοί από την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις βοηθούν να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.

Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

Η μελέτη του υπό ανέγερση ναού της Αγίας Ειρήνης προβλέπει ότι θα είναι σταυροειδής τρίκλιτη βασιλική φτιαγμένη με παραδοσιακά υλικά, όπως οι παλιές εκκλησίες, όπως  χειροποίητα τούβλα, μάρμαρα και ξύλο.

Πηγή ΕΡΤ
Δείτε το ρεπορτάζ


Comments are closed.