Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Κάρολος Κουν» και τα Βραβεία Μουσικής, Θεάτρου και Χορού

Απονεμήθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, τα βραβεία «Κάρολος Κουν» 2018 και τα βραβεία Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και Χορού 2018, από τη θέσπιση των οποίων συμπληρώνονται εφέτος 23 χρόνια. 

Τα βραβεία «Κάρολος Κουν» απονεμήθηκαν ως εξής:

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Δήμο Αβδελιώδη για τη σκηνοθεσία του «Επιτάφιου» του Περικλή στην Οικία Άγγελου Κατακουζηνού.

Βραβείο Ερμηνείας στην Δέσποινα Σαραφείδου για τον ρόλο της Σάρας στη «Θυσία» του Αβραάμ του Βιτσέντζου Κορνάρου στο θέατρο «Σταθμός».

Βραβείο Δραματουργίας στον Τσιμάρα Τζανάτο για το έργο «Η Δεσποινίς Δυστυχία» που παρουσιάστηκε στο θέατρο «Φούρνος». 

Βραβεία Κριτικών Μουσικής 2018

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής απονεμήθηκε εξίσου στον ο αρχιμουσικό Γιώργο Πέτρου για «την καθοριστική συμβολή του στην καλλιέργεια της παλαιάς μουσικής στην Ελλάδα και τη διεθνή καταξίωση του έργου του» και στον καθηγητή και συνθέτη Χρήστο Σαμαρά «για τη μακροχρόνια σημαντική συνθετική, ερευνητική και μουσικοπαιδαγωγική προσφορά του στην ελληνική έντεχνη/λόγια μουσική». 

Βραβεία Κριτικών θεάτρου και Χορού 2018

Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου 

Στην Κατερίνα Χέλμη για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Πατρίδα Τώρα – 8 ώρες και 35 λεπτά» της Φωτεινής Τσαλίκογλου στο θέατρο ‘Σταθμός’ και την συνολική προσφορά της στο νεοελληνικό Θέατρο.

Βραβείο Αρχαίου Δράματος

Στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τον ρόλο της Άτοσσας στους «Πέρσες» του Αι-σχύλου, με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι επίχρυσο ακριβές αντίγραφο στεφάνου ελληνιστικής εποχής, που ανακαλύφθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ αυτό των βραβείων «Κάρολος Κουν» είναι αντίγραφο του «Ηλίου», που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Διαμαντής Διαμαντόπουλος για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας της τραγωδίας «Άλκηστις» του Ευριπίδη – του πρώτου αρχαίου δράματος που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν.  
Πηγή huffingtonpost.gr


Comments are closed.