Τα Πρόσωπα της Ελλάδας

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ:Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ 2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η πρώτη Ελληνίδα όλων των εποχών που κατακτάει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη μετά τον Τσικλητήρα, ο οποίος είχε κάνει νταμπλ το 1908 και το 1912 στο μήκος και το ύψος άνευ φοράς.

  • Ο πατέρας της ήταν ο λόγος που ξεκίνησε την σκοποβολή. Σε ηλικία 12 ετών πήγε για πρώτη φορά στο χώρο όπου προπονούνταν ο πατέρας της,μόλις έπιασε το πιστόλι ήταν σαν να το είχε κάνει χρόνια πριν.
  • Σε συνέντευξη της όταν ρωτήθηκε αν οι ήττες ή οι νίκες είναι πιο σημαντικές απάντησε.» Και τα δύο είναι απαραίτητα. Χωρίς τις ήττες δεν μπορείς να φτάσεις στις νίκες. Κανένας αθλητής δεν ξεκίνησε με νίκες, χωρίς να έχουν προηγηθεί ήττες ή κακές στιγμές. Οι ήττες σε στενοχωρούν, αλλά σε οδηγούν στα επόμενα βήματα. Χωρίς πείσμα και ατσάλινα νεύρα δεν μπορείς πρωταγωνιστήσεις..»
Άννα Κορακάκη
  • Ελάχιστες φορές διαβάζει τα σχόλια που γράφονται γι’αυτήν στα social media και όταν το κάνει συνήθως είναι μόνο μετά από κάποιο μετάλλιο
  • Της αρέσει να ακούσει μουσική και διαλέγει την Ξένη ποπ και R&B
  • Σπουδάζει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και οι συμφοιτητές της, της ζητάνε συχνά να βγάλει selfie μαζί τους.

Η Άννα Κορακάκη Είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010 και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις κατακτώντας παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Στις 12 Μαΐου 2018 πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 10 μέτρων πυροβόλο, σημειώνοντας 587/600 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ.


Comments are closed.